Sunday, January 21, 2018
   
Text Size
logo_en
 

Δελτία Τύπου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
ΜΑΓΓΙΝΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ»

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης, η Β´Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας. Εκκλησιαστικό Ιδρυμα της ΙΑΑ, και το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, οργάνωσαν συνέντευξη τύπου, ομιλία προς το κοινό, δωρεάν εξέταση κατά Παπανικολάου, γυναικολογική εξέταση και εξέταση μαστού σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014. 
Στα Εξωτερικά Γυναικολογικά Ιατρεία της Κλινικής προσήλθαν 150 γυναίκες οι οποίες εξετάσθηκαν δωρεάν.
Παρουσιάτηκαν οδηγίες που διασφαλίζουν την υγεία των γυναικών και πρωτοβουλίες που βοηθούν τις γυναίκες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας με χαμηλό κόστος, ένα από τα ζητούμενα της εποχής μας. Οι επισκέψεις στα εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία, οι εμβολιασμοί, ο προγεννητικός έλεγχος, η ενίσχυση του μητρικού θηλασμού, καθώς και η αντισύλληψη είναι μερικά από τα θέματα όπου κάθε γυναίκα, αλλά και συνολικά η κάθε οικογένεια, θα πρέπει να ενημερωθεί.
«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε ο Διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς. «Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες με στόχο την επίτευξη της καλής υγείας που χρειάζονται».
Ορισμένες Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου, να ζήσουν καλά και να αποδώσουν στην ζωή τους. Ωστόσο με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας της χώρας μας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης, όπως: η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κλπ. Επιπλέον με την αύξηση των Ελληνίδων που έχουν πρόσβαση στην προληπτική ιατρική φροντίδα θα μειωθεί και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας τόνησε ο Διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς.
Ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση προς το κοινό όπου αναφέρθηκε η πρόοδος και οι νεότερες εξελίξεις με βάση τις πρόσφατες ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες που εκδόθηκαν, ενθαρρύνοντας έτσι τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών πρόληψης, ενώ απαντήθηκαν με απλό τρόπο ερωτήματα από τους ειδικούς όπως:
Η οικονομική κρίση και η υγεία της γυναίκας –μητέρας 
Πρέπει να γίνεται εξέταση κατά Παπανικολάου (test Pap), γυναικολογική 
εξέταση κονδυλώματα (HPV), εμβολιασμοί, εξέταση για 
ταυτοποίηση ιών των κονδυλωμάτων σε γυναίκες αναπαραγωγικής 
ηλικίας; 
Πόσο συχνά μια γυναίκα πρέπει να επισκέπτεται τον γυναικολόγο της;
Υπάρχει προληπτική εξέταση για διαβήτη (αυξημένο σάκχαρο) στην 
εγκυμοσύνη;
Μέθοδοι αντισύλληψης και παροχή συμβουλών αντισύλληψης. Κοινοί 
μύθοι και αλήθειες για την αντισύλληψη.
Πόσες φορές μια έγκυος πρέπει να επισκέπτεται τον Μαιευτήρα 
κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις για αποκλεισμό σοβαρών θεμάτων 
υγείας του εμβρύου στην εγκυμοσύνη;
Πως μπορούν να προληφθούν τα κατάγματα σε μια γυναίκα που 
βρίσκεται στην εμμηνόπαυση;
Οι διαγνωστικές επεμβάσεις της κύησης στο …μικροσκόπιο: εξέταση με 
λήψη τροφοβλάστης, αμνιοπαρακέντηση ή άλλες επιλογές;
Συμβουλευτική σε έφηβες και γυναίκες για σεξουαλικά μεταδιδόμενα 
νοσήματα.
Υποστήριξη μητρικού θηλασμού και παροχή συμβουλών.
Ενδοοικογενειακή βία: συμβουλευτική και παραπομπή.
Από ποια ηλικία πρέπει να γίνεται η μαστογραφία;
Η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την προστασία της υγείας της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αλλά και στα παιδιά μας, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν θέματα αγωγής υγείας και διαφυλικών σχέσεων.
Στην ιστοσελίδα μας http://www.aretaieio-obgyn.com/ μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά την πρόληψη και τις υπηρεσίες των αντιστοίχων τμημάτων της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής.

Καθηγητής Γ. Κρεατσάς
τ. Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ

Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας

Η ιστορία της αντισύλληψης ξεκίνησε με την ανακάλυψη της σχέσης μεταξύ της συνουσίας και της εγκυμοσύνης. Ο περιορισμός των γεννήσεων υφίσταται από τα πολύ παλιά χρόνια και μάλλον πρωτοεμφανίσθηκε στην προϊστορία. Προκειμένου να αποφευχθεί μία κύηση ή για να διακοπεί αυτή. 
Η αξιόπιστη αντισύλληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τελευταίου αιώνα. Ανακούφισε εκατομμύρια γυναίκες από τον φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και σαφώς απέτρεψε πολλούς θανάτους από παράνομες εκτρώσεις. Επιπλέον, η αντισύλληψη προσφέρει στις γυναίκες τη δυνατότητα να καθορίζουν το χρόνο και τον αριθμό των κυήσεων. Συνεχείς αλλαγές στη σύσταση των δισκίων πραγματοποιήθηκαν από την εμφάνισή τους, με σκοπό την μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητά τους. Η πιο πρόσφατη αλλαγή αφορά στην αλλαγή του συνθετικού οιστρογόνου με οιστραδιόλη. Αν και σπάνιες, οι ανεπιθύμητες ενέργειες υπάρχουν ακόμα. Ως εκ τούτου, η έρευνα συνεχίζεται για περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας.
Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης από το Σεπτέμβριο του 2007 με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, με στόχο να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις υφισταμένες μεθόδους αντισύλληψης.
Ως Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β´Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , στοχεύουμε στην σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τις αντισυλληπτικές μεθόδους μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια επισκέπτοντας περίπου 100 σχολεία το χρόνο στην Αττική, νησιά και στην επαρχεία.
Επίσης οργανώνοντας ενημερωτικές εκδηλώσεις (ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια) στους επαγγελματίες υγείας, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Νικόλαος Σαλάκος
Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας 
Β’ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνεδρίασης Δ.Σ. 15-5-2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Αθήνα 24 Απριλίου 2012

Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας ανακοινώνει και προσκαλεί τα
μέλη της σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 στο γραφείο του Καθηγητή κ. Δ. Μπότση στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και ώρα 17.30 με
θέμα τη «Σύσταση Διοικητικού και τον Απολογισμό Εκλογών» .
Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας ανακοινώνει και προσκαλεί τα μέλη της σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 στο γραφείο του Καθηγητή κ. Δ. Μπότση στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και ώρα 17:30, με θέμα τη «Σύσταση Διοικητικού και τον Απολογισμό Εκλογών» .

Read more: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνεδρίασης Δ.Σ. 15-5-2012

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γενικής Συνέλευσης 7-2-2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2012

Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού σύμφωνα με το άρθρο 13 του ισχύοντος Καταστατικού της ανακοινώνει και προσκαλεί τα μέλη της σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο «Παπαδημητρίου» του ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ώρα 17:00 με τα παρακάτω θέματα:
 

Read more: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γενικής Συνέλευσης 7-2-2012

   

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

There are no translations available.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού σύμφωνα με το άρθρο 2   του ισχύοντος Καταστατικού του και ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. (συνεδρία 240 της 20/04/2010) ανακοινώνει και προσκαλεί τα μέλη της σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την 29η Μαΐου 2010 στο Αμφιθέατρο του ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ι. Παπαδημητρίου και ώρα 10 π.μ.

Read more: Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

   
GreekEnglish (United Kingdom)

.