Κυριακή, Ιανουάριος 21, 2018
   
Text Size
logo
 

Γενικά Νέα

1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «Αγωγή Υγείας - Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Νεώτερες τάσεις»

 ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ -  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ - ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

16-17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30

 

Η ελλιπής ενημέρωση των νέων καθιστά αναγκαία την προάσπιση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας τους, ώστε να μην είναι τυχαία αλλά μια συνειδητή επιλογή, μέσω προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εύκολης και φιλικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, νομικής και κοινωνικής στήριξης, κυρίως από ανθρώπους που είναι ευαισθητοποιημένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι.
   

Ενημερωτικές Ομιλίες Σχολικού έτους 2009-2010

Ενημερωτικές Ομιλίες με θέμα: «Σεξουαλική αγωγή & Υγεία: Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα- εμβολιασμός έναντι του καρκίνου τραχήλου της μήτρας»
 

Περισσότερα: Ενημερωτικές Ομιλίες Σχολικού έτους 2009-2010

   

Η ομάδα Νέων στην Ευρώπη

Στις 2-5 Νοεμβρίου 2009 δεκατέσσερα μέλη του YSAFE (IPPF EN YOUTH) συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για την τελευταία συνάντηση του “Youth Link Project”.

Περισσότερα: Η ομάδα Νέων στην Ευρώπη

   

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2009 το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία με Πρόεδρο του Συνεδρίου τον Καθηγητή κ. Αριστείδη Αντσακλή, Διευθυντή της Α' Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγάλος (2500 σύνεδροι). Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριος Σαλμάς. Το Συνέδριο κάλυπτε θεματολογία από όλους τους τομείς και των τεσσάρων υποειδικοτήτων της Μαιευτικής και Γυναικολογίας,
   

6o Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού

Στις 26-28 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Ξενοδοχείο Classical Egnatia Grand στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα «Πολυπολιτισμικότητα, Διαθρησκευτικότητα, Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία». Η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή επέλεξαν θεματολογία μέσα από την φιλοσοφία μιας ολιστικής και αναγκαίας ενημέρωσης για την αντιμετώπιση των νέων ιατροκοινωνικών προκλήσεων, που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση νέων αντιλήψεων και δεξιοτήτων, που αφορούν όχι μόνο τα ιατρικά, παραϊατρικά και κοινωνικά επαγγέλματα, αλλά και κάθε ενεργό πολίτη που θέλει να συνεισφέρει στην ιδέα αυτή. Το συνέδριο διεξήχθη με επιτυχία, το παρακολούθησαν πάνω από 500 άτομα καθώς και σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές της Ιατρικής. Υπήρχαν εξαίρετα στρογγυλά τραπέζια όπως «Η Σεξουαλική Αγωγή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», «Οι Αρχές και ο ρόλος των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού στην κοινωνία». Υπήρξε ολόκληρο στρογγυλό τραπέζι που αφορούσε την εφηβεία, τις κυήσεις στην εφηβεία και τις διαταραχές της εμμήνου ρήσεως, καθώς επίσης και στρογγυλό τραπέζι για τα προβλήματα της μετανάστευσης και της Αναπαραγωγικής Υγείας στην Ευρώπη. Έγινε μια πλήρης ενημέρωση για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, και ιδιαίτερη μνεία δόθηκε για την χρήση του εμβολίου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με την ευγενική χορηγία της Glaxo. Κάτω από την ευγενική χορηγία της Bayer, εδόθη ευρεία ενημέρωση σε σχέση με τα νεότερα αντισυλληπτικά. Ειδικό βάρος δόθηκε επίσης σε αυτό το συνέδριο σε θέματα Οικογένειας και στον Ρόλο της Γυναίκας, αλλά και της βίας που υπόκειται η γυναίκα μέσα στην κοινωνία καθώς και το trafficking. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν είτε με τις επιστημονικές τους εργασίες είτε με την παρουσία τους στην επιτυχή διεξαγωγή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 26-28 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Ξενοδοχείο Classical Egnatia Grand στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα «Πολυπολιτισμικότητα, Διαθρησκευτικότητα, Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία».

Περισσότερα: 6o Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

GreekEnglish (United Kingdom)

.