Κυριακή, Ιανουάριος 21, 2018
   
Text Size
logo
 

Γενικά Νέα

Δέκα βήματα για επιτυχή μητρικό θηλασμό βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.O) & UNICEF.

Δέκα βήματα για επιτυχή μητρικό θηλασμό βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.O) & UNICEF.

1890355 334407550073447 8543114111846383656 o

   

Ημερίδα με θέμα "Νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό έναντι του Ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)"

Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών διοργανώνουν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:00 π.μ. Ημερίδα με θέμα "Νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό έναντι του Ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)" στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθηνών .

Περισσότερα: Ημερίδα με θέμα "Νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό έναντι του Ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)"

   

Εξόρμηση "Αγωγής Υγείας" στην Αίγινα

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 εξόρμηση "Αγωγής Υγείας" στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης Αίγινας από το Ιατρείο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Γ' Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , με θέμα

  • τη Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
          και
  • τις Διαφυλικές σχέσεις

Περισσότερα: Εξόρμηση "Αγωγής Υγείας" στην Αίγινα

   

Ημερίδα με θέμα "Η γυναίκα αντιμέτωπη με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα"

thumb_AfisaHmeridas_Page_1

Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας και το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β' Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS διοργανώνουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 Ημερίδα με θέμα "Η γυναίκα αντιμέτωπη με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα".

 

Read More

Περισσότερα: Ημερίδα με θέμα "Η γυναίκα αντιμέτωπη με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα"

   

Επιστημονική ημερίδα «Αναιμίες στην κύηση-ουρολοιμώξεις»

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού διοργάνωσε ημερίδα με θέμα:«Αναιμίες στην Κύηση-Ουρολοιμώξεις» και πραγματεύτηκε τα εξής:
- Η σημασία της πρόληψης και θεραπείας της αναιμίας σε μαιευτικά και γυναικολογικά περιστατικά.
- Η σημασία της πρόληψης για μια ασφαλή εγκυμοσύνη
- Ουρολοιμώξεις: Σύγχρονη Προσέγγιση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:30-19:00 Προσέλευση-Καφές
19:00-19:45 Η σημασία της πρόληψης και θεραπείας της αναιμίας σε μαιευτικά και γυναικολογικά περιστατικά
19:45-20:30 Ουρολοιμώξεις: Σύγχρονη Προσέγγιση
20:30-20:45 Συζήτηση
21:00 Δείπνο
Προεδρείο:
Κωνσταντίνος Παπαδιάς, Νικόλαος Σαλάκος
Ομιλητές:
Μανούσακας Θεόδωρος, Χειρουργός Ουρολόγος Συνεργάτης Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου
Μπακαλιάνου Κωνσταντία, Μαιευτήρ - Χειρουργός, Γυναικολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, Επιστημονικός Συνεργάτης Αρεταίειου Νοσοκομείου

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού διοργάνωσε ημερίδα το Σάββατο 24 Μαΐου 2008 στο ξενοδοχείο Σήμαντρον στον Ελαιώνα Διακοπτού Αιγίου, με θέμα:«Αναιμίες στην Κύηση-Ουρολοιμώξεις» και πραγματεύτηκε τα εξής: 

Περισσότερα: Επιστημονική ημερίδα «Αναιμίες στην κύηση-ουρολοιμώξεις»

   

Ιατροφιλοσοφικό συνέδριο «Γυναίκα και Υγεία»

Η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Παράρτημα Χίου της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 στη Χίο το Ιατροφιλοσοφικό συνέδριο «Γυναίκα και Υγεία».
   

Ενημερωτικές Ομιλίες Σχολικού έτους 2011-2012

Ενημερωτικές Ομιλίες σε θέματα
  • Σεξουαλικής αγωγής & Υγείας,
  • Σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων,
  • Διαφυλικών σχέσεων, και
  • Εμβολιασμού έναντι του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Εισηγήτρια:
Τσεμπέρη Καλλιόπη, Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού
   

Aνάδειξη του κου Ν. Σαλάκου και του κου Ε. Δεληγεώρογλου σε μέλη του ΔΣ της ESC

Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανάδειξη δύο μελών του νεοεκλεγέντος Διοικητικού της Συμβουλίου - και συγκεκριμένα του απερχόμενου Προέδρου της Εταιρείας Επίκουρου Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Ν. Σαλάκου καθώς και του Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Ε. Δεληγεώρογλου - σε τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας ( The European Society of Contraception and Reproductive Health - ESC ) .
   

Ομιλία «Αντισύλληψη στην Εφηβεία» στη Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στις 31 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας κ. Ν. Σαλάκου στη Λάρισα με θέμα την «Αντισύλληψη στην Εφηβεία».

Περισσότερα: Ομιλία «Αντισύλληψη στην Εφηβεία» στη Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

   

Στρογγυλό τραπέζι «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου» - 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Παπαδιαμαντοπούλου 123, Γουδή) πραγματοποιήθηκε στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2012 το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής, με τίτλο «Φροντίδα του ανθρώπου, πράξη σπουδαία και τελεία», στο οποίο συμμετείχε ως συντονιστής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας κ. Ν. Σαλάκος σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Εταιρία Νοσηλευτικών Σπουδών και ετέθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Υγείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ. ΕΛ. Π. ΝΟ.) .
Το στρογγυλό τραπέζι «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου» έλαβε χώρα το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 και ώρα 16:30-17:30 στην Αίθουσα ισογείου «Γ. Καρβουντζής» των κτιριακών εγκαταστάσεων του τμήματος Νοσηλευτικής, με την ακόλουθη θεματολογία :
Συντονιστής: Σαλάκος Κ.
Αγωγή υγείας στον γυναικείο πληθυσμό Μπιλάλη Ά.
Πρωτογενής πρόληψη καρκίνου τραχήλου της μήτρας Παντελούκα Α.
Δευτερογενής πρόληψη καρκίνου τραχήλου της μήτρας Μασάνοβιτς Β.Α. , Τσανταρλιώτης Α.
Καρκίνος Ωοθηκών Κανάκη Ε.
Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Παπαδιαμαντοπούλου 123, Γουδή) πραγματοποιήθηκε στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2012 το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής, με τίτλο «Φροντίδα του ανθρώπου, πράξη σπουδαία και τελεία», στο οποίο συμμετείχε ως συντονιστής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας κ. Ν. Σαλάκος σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου».

Περισσότερα: Στρογγυλό τραπέζι «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου» - 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

GreekEnglish (United Kingdom)

.