Πέμπτη, Δεκέμβριος 14, 2017
   
Text Size
logo
 

Μήνυμα Προέδρου - 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού

 

 

Μήνυμα Προέδρου

Κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας, έχουμε την τιμή να σας καλωσορίσουμε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού , με θέμα «Η Ολιστική Θεώρηση του Οικογενειακού Προγραμματισμού στη Σύγχρονη Κοινωνία», που θα διεξαχθεί στις 17 - 18 Οκτωβρίου 2015, στην Αθήνα.

Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, επίσημος φορέας του Οικογενειακού Προγραμματισμού στη χώρα μας προωθεί το σημαντικό θέμα Δημόσιας Υγείας με παγκόσμια απήχηση. Λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και την υπενθύμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη μέλη ότι οι επενδύσεις στην αναπαραγωγική υγεία και τον Οικογενειακό Προγραμματισμό αποτελούν έναν από τους πλέον αποδοτικούς και ουσιαστικούς τρόπους προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης μιας χώρας, ο Οικογενειακός Προγραμματισμός καλείται να συμβάλλει ουσιαστικά και ενεργά στην προάσπιση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οικογενειακός Προγραμματισμός στοχεύει στην εύκολη και ισότιμη πρόσβαση στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και στην ποιοτική ενημέρωση του πληθυσμού, από κατάλληλα εκπαιδευμένους επιστήμονες, για θέματα πρόληψης, ισότητας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης υπεύθυνων και υγειών γενετήσιων σχέσεων.

Η θεματολογία  του Συνεδρίου είναι προσαρμοσμένη στις παρούσες ανάγκες και  εξελίξεις της χώρας μας και στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση διαχρονικών αλλά και νέων προκλήσεων όπως η Σεξουαλική Υγεία και Διαπαιδαγώγηση των Νέων, ο HPV– Εμβολιασμός, η Αντισύλληψη, τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, , η Εγκυμοσύνη, η Υπογονιμότητα και η Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου. Επίσης, με ενεργό παρουσία και συμμετοχή νέων μαθητών θα συζητηθούν θέματα όπως οι κίνδυνοι από τη μη ασφαλή χρήση του διαδικτύου, η σεξουαλική υγεία και η πρόληψη.

Ελπίζουμε στη δυναμική συμμετοχή σας, σημαντική συμβολή στην επιτυχία του Συνεδρίου και γενηκότερα στην προσπάθεια προώθησης του Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Νικόλαος Σαλάκος

Αναπλ. Καθηγητής  Μαιευτικής & Γυναικολογίας

Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού,

Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας

GreekEnglish (United Kingdom)

.